Er kaffe sundt?

Mange elsker en god kop kaffe. Men er kaffe sundt eller usundt? Se hvad din daglige kaffe betyder for din sundhed.

Danskerne er en flok kaffeelskere, og der har i årevis været stor debat om, hvor sundt det egentligt er at drikke kaffe hver dag.

Forskere har i årevis arbejdet på at klarlægge, hvordan indtagelse af kaffe, påvirker din krop. Flere og flere undersøgelser, peger i retning af, at der er en række positive ting, ved at drikke kaffe.

Sunde facts om kaffe
  • Kaffe nedsætter risikoen for en lang række sygdomme, som diabetes og hjertesygdomme.
  • Kaffe kan gøre dig mere frisk i dagligdagen.
  • Kaffe nedsætte risikoen for Alzherimers og Parkinsons.
Kaffe giver mindre risiko for en række sygdomme

Ifg. en undersøgelse fra Harvard University Chan School of Public Health, baseret på data fra 300.000 sygeplejerske og andet sundhedspersonale, giver et dagligt kaffeindtag på 3-5 kopper, en række sundhedsfordele for dig.

Faktisk har du op til 15 procent mindre risiko, for at dø for tidligt af diabetes (sukkersyge), hjertesygdomme og Parkinsons.

En lignende undersøgelse fra undersøgelse fra forskere på Kangbuk Samsung Hospital i Seoul, med studie af 25.000 mænd, konkluderer at et moderat kaffeforbrug, mindsker din risiko for åreforkalkning, med op til 40%. Selv en enkelt kop kaffe om dagen, påvirker din sundhed positivt ift. åreforkalning, end hvis du ikke drikker kaffe.

Opbevaring af kaffe

Kaffe er sundt for din hjerne

Flere videnskabelige undersøgelser har påvist kaffens påvirkning af mennesket hjerne. Kaffe giver lavere risiko for udvikling af sygdomme som Alzheimers og Parkinsons. Også risikoen for blodpropper og hjerneblødninger, ser ud til at blive nedsat, ved et dagligt indtag af kaffe.

Desuden kan kaffe have en effekt mod depression, og undersøgelsen fra Harvard, antyder da også, at risikoen for selvmord mindskes, hvis du drikker kaffe dagligt.

Koffeinen i kaffen stimulerer frigivelsen af dopamin. Det aktiverer områder i din hjerne, og kan gøre dig mere frisk, årvågen, produktiv – og glad. Kaffe er altså også sundt for dit humør.

Hvor mange kopper om dagen er sundt?

Næsten alle undersøgelser påpeger sundheden ved et kaffeindtag på 3-5 kopper om dagen. Det er derfor ikke påvist hvor sundt det er, med et meget stort dagligt indtag af kaffe.

Ved du hvor meget koffein der er i en kop kaffe?

Espresso abonnement

Er du klar over at du kan få friskmalet espresso tilsendt med posten? Ved at bestille et espresso abonnement, får du automatisk tilsendt frisk espresso.

Læs mere om espresso abonnement

Opbevaring af kaffe

Når din kaffe er blevet ristet, vil den stille og roligt miste sin gode smag. Her får du en række gode råd til opbevaring af din kaffe, så smagen bevares.

Se hvordan du opbevarer din kaffe

Kaffe abonnement

Vidste du at du kan få friskmalet kaffe sendt lige til din postkasse? Ved at bestille et kaffe abonnement, får du leveret kaffen med posten.

Læs mere om kaffe abonnement